Nuteistieji dalyvavo kaišiadorietiškų patiekalų knygos pristatyme

Istorinius Kaišiadorių krašto valgius, jų receptus pristatė Kaišiadorių muziejaus vyr. fondų saugotoja, knygos autorė Nijolė Adukonienė. Autorė supažindino su pagrindiniais valgiais, jų atsiradimo istorija išlikusiais autentiškais receptais.
„Tradicinė virtuvė – tai pirmiausia tai, kas būdinga mums patiems, kas išlikę mūsų šeimose, perduota iš kartos į kartą. Tradiciniai krašto valgiai, visų pirma, turi atsidurti mūsų pačių lėkštėse“, – sakė knygos autorė.
Rauginti kopūstai saldinti burokais, Zofijos Brazauskienės varškės pyrago receptas, sriubos, karštieji mėsos ir žuvies patiekalai, skaruliniai blynai su kiaušiniene, kakorai įdaryti kepintomis morkomis, šakočiai, bombos ir guzai – šių ir kitų patiekalų receptūrų sąrašas ilgas ir išsamus.
Knygos pristatymą autorė pabaigė lietuvių liaudies patarle „eik kad, žemė drebėtų, dirbk, kad akys žaibuotų, o valgyk, kad šonai braškėtų.“
Abejingų knygos pristatymui ir išvykai nebuvo. Grįžtant nuteistieji tarpusavyje dalinosi savo įspūdžiais.
Šaltinis – Kalėjimų tarnyba
Komentarai (0)