Kaišiadorietiški kakorai

Žaslių tradicinių amatų centro edukacinių programų sąrašą papildė dar viena skani edukacija. Šį kartą kultūros centro kolektyvas su Kaišiadorių muziejaus vyr. fondų saugotoja, tradicine amatininke, knygos „Kaišiadorietiška virtuvė“ autore Nijole Adukoniene gamino kaišiadorietišką patiekalą – kakorus. Kodėl jie kaišiadorietiški? Pavadinimas sufleruoja šiame rajone vyravusią tendenciją šį patiekalą įdaryti apkeptomis morkomis ir svogūnais. Na, nebūtume lietuviai, jei nepatiektume jų su spirgučių padažu.
Nijolės gaminti, krosnyje kepti kakorai kiekvienam primins pietus pas mamą ar močiutę.
Kviečiama registruotis – gaminti ir ragauti, visą informaciją rasite internetinėje svetainėje – http://zasliukc.lt/kakorai


Šaltinis – Žaslių KC
Komentarai (1)
2023-03-15 06:02:59
Manau perdaug susireikšmino ši virėja.Tas patiekalas žinomas visoje Lietuvoje joks čia žaslietiškas.Saves pervertinimas ir tiek.Gal trečiojo amžiaus universiteto lankytojams patogu,nereikia gaminti ir dar geradare iš VSB finansuoja.Abipuse nauda.